Moja kuhinja:

SVINJSKA RIB'CA S SLIVAMI IN PALAČINKAMI S ŠPINAČNIM NADEVOM



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 dag masla
  • malo popra
  • 4 kos svinjske zarebrnice (vsaka 14 do 16 dag)
  • 20 suhih sliv brez koščic
  • 2 dag masla pomešanega s kumino
  • 2 jedilna žlica slivovke (dobre domače)
  • 4 zelene olive, polnjene s papriko
  • 1 Knorr kocka za pečenkino omako

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1749

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 563

Navodila za pripravo

Svinjskim zarebrnicam odstranimo kosti. Sedaj so svinjske rib'ce, ki jih potolčemo, popopramo in posolimo. Slive namočimo. V ponvi raztopimo maslo, opečemo na njem svinjske rib'ce, dodamo namočene slive, jih opečemo, dodamo maslo s kumino in slivovo žganje.
Preden jed ponudimo, pridamo še 3 jedilne žlice pečenkine omake, ki smo jo pripravili iz kocke. Po vrhu nadevamo še narezane olive.

PALAČINKE S ŠPINAČNIM NADEVOM

Palačinke: Iz enega jajca, moke, mleka, radenske in ščepca soli naredimo palačinke.
Nadev oz. namaz: 4 jed. žlice, skuhane in sesekljane, špinače, malo masla, malo oreščka, sol, poper, 1 strok česna.
Na maslu prepražimo špinačo, dodamo nasekljan česen, nariban orešček, sol, poper, po potrebi malo mleka.
Z nadevom namažemo palačinke, jih spaniramo (povaljamo v moki, v stepenem jajcu in drobtinah, ki smo jim dodali jed. žlico na fino naribanega parmezana). Ocvremo in jih poševno narežemo.
Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev