SVINJSKA RIB'CA S SLIVAMI IN PALAČINKAMI S ŠPINAČNIM NADEVOM
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: cvetka cmor
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 dag masla
- malo popra
- 4 kos svinjske zarebrnice (vsaka 14 do 16 dag)
- 20 suhih sliv brez koščic
- 2 dag masla pomešanega s kumino
- 2 jedilna žlica slivovke (dobre domače)
- 4 zelene olive, polnjene s papriko
- 1 Knorr kocka za pečenkino omako
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2065 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 707 |
Navodila za pripravo
Svinjskim zarebrnicam odstranimo kosti. Sedaj so svinjske rib'ce, ki jih potolčemo, popopramo in posolimo. Slive namočimo. V ponvi raztopimo maslo, opečemo na njem svinjske rib'ce, dodamo namočene slive, jih opečemo, dodamo maslo s kumino in slivovo žganje.
Preden jed ponudimo, pridamo še 3 jedilne žlice pečenkine omake, ki smo jo pripravili iz kocke. Po vrhu nadevamo še narezane olive.
PALAČINKE S ŠPINAČNIM NADEVOM
Palačinke: Iz enega jajca, moke, mleka, radenske in ščepca soli naredimo palačinke.
Nadev oz. namaz: 4 jed. žlice, skuhane in sesekljane, špinače, malo masla, malo oreščka, sol, poper, 1 strok česna.
Na maslu prepražimo špinačo, dodamo nasekljan česen, nariban orešček, sol, poper, po potrebi malo mleka.
Z nadevom namažemo palačinke, jih spaniramo (povaljamo v moki, v stepenem jajcu in drobtinah, ki smo jim dodali jed. žlico na fino naribanega parmezana). Ocvremo in jih poševno narežemo.
Dober tek!