Moja kuhinja:

SVINJSKA RIBICA NA BABIČIN NAČIN



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 dag jedilnega škroba
  • 1 čajna žlica soli
  • 1 kos jajce
  • 5 dag ostre moke
  • 15 dag ajdove moke
  • 1 ščepec popra
  • 1/2 dcl belega vina
  • 5 dag špinače
  • 60 dag svinjske ribice
  • 12 dag suhega sadja (slive,hruške, jabolka)
  • 1 jedilna žlica začimb(cim.skorja,klinček,piment,lim.lupina)
  • 2 dag maščobe
  • 5 dag rikote

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4238

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 546

Navodila za pripravo

Svinjsko ribico očistimo,obrezline shranimo.Z ostrim nožem naredimo zarezo, da dobimo odprtino za nadev.Suho sadje namočimo in ga narežemo na manjše kose.Obrezline mesa na fino zmeljemo.
Nadev za ribico:mleto meso začinimo s soljo in poprom in mu primešamo suho sadje, vežemo z jajcem.
Svinjsko ribico začinimo,odprtino nadevamo z nadevom.Nabodemo jo z klinčki.Prelijemo z maščobo, juho ter damo peč,lahko jo tudi najprej popečemo v ponvi,nato jo zavijemo v alu folijo in damo v pečico ( ostane bolj sočna ).Pečemo 30 minut,zalijemo z vinom in pečemo še 15 minut.Mesno omako zgostimo z jedilnim škrobom,dodamo cimetovo skorjo, klinček, limonino lupino, zrno pimenta.Pečeno meso narežemo na rezine.
Za krape poparimo ajdovo moko, solimo, dodamo ostro moko in zamesimo gladko testo.Za nadev zmešamo nasekljano špinačo, rikoto, solimo in popramo.Iz testa izrežemo z modelčkom kroge, damo žličko nadeva in jih trdno zapremo,damo jih v slan krop in kuhamo 15 minut.
Serviramo k svinjski ribici z suhim sadjem.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev