Moja kuhinja:

Svinjska ribica na česnovi omaki z špinačnimi pirejem



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos jajca
  • 1 skodelica olja
  • 1 ščepec soli
  • 1 jedilna žlica masla
  • 1 jedilna žlica VEGETE
  • 1 jedilna žlica gorčic
  • 1 skodelica drobljenega rožmarina
  • 1 kg krompira
  • 20 dag špinače
  • 1 skodelica kisle smetane
  • 2 skodelica drobtin
  • 1 skodelica ostre moke
  • 1 ščepec popra
  • 2 skodelica jušne osnove
  • 2 jedilna žlica sekljanega česna

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2691

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 579

Navodila za pripravo

Svinsko ribico čez noč pustimo v marinadi,ki smo jo pripravili iz soli,olja,rožmarin,gorčice in malo vode. Lepo narežemo na enakomerne kose. Na olju pečemo svinjsko ribico da dobi lepo rjavo barvo. Pečeno ricico še dušimo 20 minut v lastnem soku.
Posebej pripravimo špinačni pire.Krompir damo kuhat, ko je na pol kuhan mu dodamo pasirano špinačo,maslo, jajce.Penasto umešamo z mešalniko začinimo in dekorativno naložimo na krožnik.
Česnovo omako pripravimo tako, da prepražimo ostro moko na maslu, dodamo česen in zalijemo z jušno osnovo.Začinomo po okuso ne sme biti pregosta omaka.
Jed zaključimo z dekoriranjem na eno stran damo zrezke svinjske ribice na sredino kuhan korenček na koncu pa še dekoravitvno nabrizgamo špinačni pire.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev