Moja kuhinja:

Svinjska ribica na posteljici od špinače



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 por
  • malo soli
  • malp masla
  • malo popra
  • 4 stroke česna
  • 1 jedilna žlica sezamovega olja
  • malo muškatnega oreščka
  • 1 svinjska ribica
  • 1/4 kg špinače
  • malo ingverja
  • 1 dcl sladke smetane ali mleka
  • sok polovice limone
  • 1 trdo kuhano jajce
  • 1 jedilna žlica moke

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1542

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 448

Navodila za pripravo

Marinada:
nasekljamo česen in malo svežega ingverja, dodamo sezamovo olje, sol, sok polovice limone in v tem vsaj za eno uro mariniramo svinjsko ribico.

Nato jo narežemo na približno 2cm široke kose in jih zlato rjavo popečeme v ponvi. Špinačo narežemo na trakove in skupaj s porom do mehkega prepražimo.

Jajčna omaka:
Maslo stopimo v kozici in dodamo žlico moke ter mešamo, da zmes posatane enotna. Postopoma vlivamo smetano ali mleko in nato dodamo na drobno nasekljano jajce, malo soli, poper in muškanti orešček. Po potrebi omako lahko razredčimo z vodo.

Na krožnik naložimo špinačo, na njo položimo popečene kose ribice in polijemo z jajčno omako.
Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev