Svinjska ribica na posteljici od špinače
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Nudžejma Kitanović
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 por
- malo soli
- malp masla
- malo popra
- 4 stroke česna
- 1 jedilna žlica sezamovega olja
- malo muškatnega oreščka
- 1 svinjska ribica
- 1/4 kg špinače
- malo ingverja
- 1 dcl sladke smetane ali mleka
- sok polovice limone
- 1 trdo kuhano jajce
- 1 jedilna žlica moke
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 1733 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 537 |
Navodila za pripravo
Marinada:
nasekljamo česen in malo svežega ingverja, dodamo sezamovo olje, sol, sok polovice limone in v tem vsaj za eno uro mariniramo svinjsko ribico.
Nato jo narežemo na približno 2cm široke kose in jih zlato rjavo popečeme v ponvi. Špinačo narežemo na trakove in skupaj s porom do mehkega prepražimo.
Jajčna omaka:
Maslo stopimo v kozici in dodamo žlico moke ter mešamo, da zmes posatane enotna. Postopoma vlivamo smetano ali mleko in nato dodamo na drobno nasekljano jajce, malo soli, poper in muškanti orešček. Po potrebi omako lahko razredčimo z vodo.
Na krožnik naložimo špinačo, na njo položimo popečene kose ribice in polijemo z jajčno omako.
Dober tek!