svinjska ribica v testu + divji riž
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: silvo tuhtar
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 kos čebula
- 1 kos svinjske ribice
- 1 kos zavitek listnatega testa
- 1 ščepec soli
- 1 ščepec poper
- 2 dcl olja
- 100 dag divjega riža
- 200 dag navadnega riža
- 20 dag masla
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4628 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 919 |
Navodila za pripravo
Meso nasolimo, popramo ter na hitro popečemo na zelo vročem olju. Ko je popečeno, ga odstavimo na krožnik im medtem razvaljamo listnato testo. Na razvaljano testo namažemo jajca
Nato položimo na sredino popečeno meso in vse skupaj zavijemo v testo.Vse skupaj damo v pekač in v pečico (180 stopinj). za 45 minut
na maslu prepražimo nasekljano čebulo in riž , nato zalijemo z vodo ali jušno osnovo kuhamo še 8 min ter začinimo po okusu ( po želji)