Moja kuhinja:

SVINJSKA RIBICA Z ŠPINAČO V KOŠARICI



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos jajca
  • 10 dag masla
  • 20 dag moke
  • 2 dag soli
  • 1 dcl kisle smetane
  • 1 kos česna
  • 2 dag olivnega olja
  • 1 ščepec popra
  • 1 ščepec muškatnega oreščka
  • 1 kos rumenjak
  • 10 dag špinače
  • 4 kos svinjske ribice
  • 1 ščepec mletega čilija

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2914

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 787

Navodila za pripravo

Iz moke, masla, kisle smetane, rumanjaka in soli zamesimo krhko testo za košarice. Izrežemo korge in nadevamo modelčke ter spečemo v pečici, do zlato-rumene barve.
Na olivnem olju prepražimo strt česen in moko, dodamo špinačo. Ko zadiši prilijemo malo vode ali mleka in razkuhamo. Začinimo s poprom, soljo in muškatnim oreščkom. Kuhamo 10 minut, nazadnje dodamo kislo smetano.
Svinjsko ribico očistimo maščob in kit, oplaknemo pod tekočo vodo, obrišemo do suhega in narežemo na 4 kose. Začinimo s poprom, soljo, zdrobljenim majaronom in čilijem. V ponvi razgrejemo olje, v njem z obeh strani opečemo meso, med pečenjem pa medaljončke večkrat oblijemo z maščobo, da ostanejo sočni. Pečemo 8-10 minut.
Na krožnik serviramo medaljončke, v testene košarice damo špinačo. Na medaljone lahko damo spečeno jajce na oko.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev