SVINJSKA RIBICA Z ŠPINAČO V KOŠARICI
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: ANITA ŠPILAK
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kos jajca
- 10 dag masla
- 20 dag moke
- 2 dag soli
- 1 dcl kisle smetane
- 1 kos česna
- 2 dag olivnega olja
- 1 ščepec popra
- 1 ščepec muškatnega oreščka
- 1 kos rumenjak
- 10 dag špinače
- 4 kos svinjske ribice
- 1 ščepec mletega čilija
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2914 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 787 |
Navodila za pripravo
Iz moke, masla, kisle smetane, rumanjaka in soli zamesimo krhko testo za košarice. Izrežemo korge in nadevamo modelčke ter spečemo v pečici, do zlato-rumene barve.
Na olivnem olju prepražimo strt česen in moko, dodamo špinačo. Ko zadiši prilijemo malo vode ali mleka in razkuhamo. Začinimo s poprom, soljo in muškatnim oreščkom. Kuhamo 10 minut, nazadnje dodamo kislo smetano.
Svinjsko ribico očistimo maščob in kit, oplaknemo pod tekočo vodo, obrišemo do suhega in narežemo na 4 kose. Začinimo s poprom, soljo, zdrobljenim majaronom in čilijem. V ponvi razgrejemo olje, v njem z obeh strani opečemo meso, med pečenjem pa medaljončke večkrat oblijemo z maščobo, da ostanejo sočni. Pečemo 8-10 minut.
Na krožnik serviramo medaljončke, v testene košarice damo špinačo. Na medaljone lahko damo spečeno jajce na oko.