Moja kuhinja:

Svinjska rulada s krompirjevimi kolački



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 0,5 dcl balzamični kis
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • 1 kos jajce
  • 300 g krompirja
  • 1 skodelica parmezana
  • 30 dag svinjsko stegno
  • 5 dag pršuta
  • 5 dag sira
  • 5 dag šampinjonov

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2722

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 581

Navodila za pripravo

Krompir olupimo, ga narežemo na kose, skuhamo, pregnetemo v pire in pustimo, da se ohladi. Svinski zrezek naj bo cca 1 cm debel. Razpolovimo ga po debelini, vendar ne popolnoma do konca, tako da dobimo en 0,5 cm debel zrezek. Posolimo ga in položimo na njega 2 rezini pršuta, rezine sira in tenko narezane šampinjone. Zavijemo v rulado. Na olju popečemo rulado najprej na tistem delu, kjer se konča, tako da zakrkne in se več ne odvija. Obračamo jo počasi okoli osi, tako da se popeče enakomerno z vseh strani, potem zalijemo z malo jušne osnove ali vina in pustimo dušiti cca 20 min. Medtem zamešamo v pire rumenjak, dobro premešamo. Naredimo male kuglice, ki jih povaljamo v parmezanu. Zložimo jih na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pečemo na najvišji rešetki pri 230 C dokler enakomerno ne porjavijo. Ko je rulada pečena jo odstarnimo iz posode in v omako prilijemo še malo balzamičnega kisa in začimb po okusu. Omako lahko zgostimo z malo drobtinami, kislo smetano ali čičerikino ali sojino moko.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev