Svinjska rulada s krompirjevimi kolački
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Jurij Mlakar
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 0,5 dcl balzamični kis
- 1 jedilna žlica olivnega olja
- 1 kos jajce
- 300 g krompirja
- 1 skodelica parmezana
- 30 dag svinjsko stegno
- 5 dag pršuta
- 5 dag sira
- 5 dag šampinjonov
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2871 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 650 |
Navodila za pripravo
Krompir olupimo, ga narežemo na kose, skuhamo, pregnetemo v pire in pustimo, da se ohladi. Svinski zrezek naj bo cca 1 cm debel. Razpolovimo ga po debelini, vendar ne popolnoma do konca, tako da dobimo en 0,5 cm debel zrezek. Posolimo ga in položimo na njega 2 rezini pršuta, rezine sira in tenko narezane šampinjone. Zavijemo v rulado. Na olju popečemo rulado najprej na tistem delu, kjer se konča, tako da zakrkne in se več ne odvija. Obračamo jo počasi okoli osi, tako da se popeče enakomerno z vseh strani, potem zalijemo z malo jušne osnove ali vina in pustimo dušiti cca 20 min. Medtem zamešamo v pire rumenjak, dobro premešamo. Naredimo male kuglice, ki jih povaljamo v parmezanu. Zložimo jih na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pečemo na najvišji rešetki pri 230 C dokler enakomerno ne porjavijo. Ko je rulada pečena jo odstarnimo iz posode in v omako prilijemo še malo balzamičnega kisa in začimb po okusu. Omako lahko zgostimo z malo drobtinami, kislo smetano ali čičerikino ali sojino moko.