Moja kuhinja:

Svinjska rulada s slanino, rožmarinom in česnom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 20

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 velik kos svinjskega mesa
  • 10 dag slanine
  • 3 stroke česna
  • 1 vejico peteršilja
  • 1 žličko gorčice
  • 4 čebule
  • nekaj klinčkov
  • 5 dl juhe za zalivanje
  • 1 dl belega vina
  • malo soli
  • malo zelene in peteršilja
  • malo olja ali svinjske masti za pečenje
  • 1 jabolko
  • malo limone
  • 1 pest naseklanega avokada

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 12435

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 488

Navodila za pripravo

Pri mesarju sem prosila, naj mi kos svinjine ( lahko svinjske ribice ); odreže tako, kot velik zrezek in bila sem zelo zadovoljna, ker mi je rulada upsela, kot sem si jo zamislila.

Kos mesa premažemo s soljo in gorčico. Potem nanj nadevamo slanino, naribano jabolko, avokado pokapljan z limoninim sokom. Potem grobo nasekljamo česen in ga potrosimo po mesu, skupaj s peteršiljem, zeleno in natrganim rožmarinom.
Meso pazljivo zvijemo v rulado.
Rulado z vrvico ali tanko nitko povežemo, da se nam med pečenjem ne razleti in jo položimo v pomaščen pekač.
Meso lahko premažemo s svinjsko mastjo ali z oljem.
Čebulo olupimo in jo našpikamo s klinčki, saj bo med pečenjem spustila svoj sok in bo pečenki dala prijetno aromo.
Pečenko pečemo na srednji temperaturi na okoli 190 stopinj, 1 uro. Vmes jo zalivamo in obračamo. Po eni uri pečenja, pečico nastavimo na 220 stopinj in jo dobro zapečemo še kakšnih 10 minut, oziroma odvisno od velikosti mesa in rulade.
Ko je pečenka pečena jo pustimo v pečici še nekaj minut na toplem in zavito v foliji, saj bo postala še mehkejša.

Pred serviranjem pečenko narežemo in jo prelijemo s sokom od pečeja.

Naj vam tekne!

svinjina


Franja Zupan

Bom danes to naredila.



PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev