SVINJSKA VRATOVINA V OMAKI
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Anton Vengust
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 lovorjev list
- 1 čebula
- 1 peteršilj
- 1 sol,poper
- 1 korenček
- 2 stroka česna
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žlička sladke rdeče paprike
- 1 žlica kisle smetane
- 1 dcl belega vina
- 1 jušna osnova
- 1 žličko moke
- 1 majaron
- 2 kosa svinjske vratovine
- 4 narezane olive
- 1 dcl domače paradižnikove omake
- 1 origano
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 23545 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1112 |
Navodila za pripravo
Vratovino posolimo in popramo. V ponvi segrejemo olivno olje,prepražimo na drobno narezan česen in čebulo,dodamo svinjsko vratovino in vse ostale začimbe,ter pražimo ( dušimo ) na zmernem ognju približno 30 minut. Dodamo jušno osnovo,1 dcl belega vina, žličko moke, kislo smetano in peteršilj ter kuhamo približno 10 minut.
Za prilogo pa pražen krompir.
Pa dober tek