Svinjski file polnjen z gorgozolo in panceto
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Jože Gros
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 50 g gorgonzole
- 3 jedilna žlica olja
- 1 dcl mleka
- 500 g krompirja
- 2 jedilna žlica masla
- 100 g špinače
- 500 g svinjskega fileja
- 100 g Pancete
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3330 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 569 |
Navodila za pripravo
Za dve osebi
1. Priprava mesa: Meso nasolimo in popramo nato pa zarežemo s strani in vanj damo gorgonzolo in panceto. Meso z nitko zapremo meso ter pustimo čez noč na hladnem
2. Zrezke pred pečenjem pustimo na sobni temperaturi vsaj 2 uri in jih še enkrat popramo.
3. Damo kuhati krompir in špinačo. Ko sta kuhana jih damo v eno posodo in dodamo 1 žlico masla, mleko ter odstavimo na toplo.
4. Segrejemo olje in ko je zelo vroče (vidi se že malo dima), popečemo meso. Najprej popečemo stran, ki je bila poprana. Prvo stran pečemo približno 4-5 minut (za dobro pečen zrezek, če želimo srednje zapečnega, seveda manj časa) in ga nato obrnemo še na drugo stran za približno 3-4 minute ter mu takoj dodamo 1 žlico masla in ga ves čas polivamo čez zrezek. Pomembno je, da zrezek obrnemo samo enkrat!
Serviramo na ogretem krožniku s špinačnim perejem in špinačnimi žepki!
Dober tek!
P.S.: za špinačne žepke glej recept "Špinačni žepki".