Moja kuhinja:

Svinjski file polnjen z gorgozolo in panceto



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 50 g gorgonzole
  • 3 jedilna žlica olja
  • 1 dcl mleka
  • 500 g krompirja
  • 2 jedilna žlica masla
  • 100 g špinače
  • 500 g svinjskega fileja
  • 100 g Pancete

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3330

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 569

Navodila za pripravo

Za dve osebi

1. Priprava mesa: Meso nasolimo in popramo nato pa zarežemo s strani in vanj damo gorgonzolo in panceto. Meso z nitko zapremo meso ter pustimo čez noč na hladnem

2. Zrezke pred pečenjem pustimo na sobni temperaturi vsaj 2 uri in jih še enkrat popramo.

3. Damo kuhati krompir in špinačo. Ko sta kuhana jih damo v eno posodo in dodamo 1 žlico masla, mleko ter odstavimo na toplo.

4. Segrejemo olje in ko je zelo vroče (vidi se že malo dima), popečemo meso. Najprej popečemo stran, ki je bila poprana. Prvo stran pečemo približno 4-5 minut (za dobro pečen zrezek, če želimo srednje zapečnega, seveda manj časa) in ga nato obrnemo še na drugo stran za približno 3-4 minute ter mu takoj dodamo 1 žlico masla in ga ves čas polivamo čez zrezek. Pomembno je, da zrezek obrnemo samo enkrat!

Serviramo na ogretem krožniku s špinačnim perejem in špinačnimi žepki!


Dober tek!


P.S.: za špinačne žepke glej recept "Špinačni žepki".





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev