Moja kuhinja:

Svinjski file s čebulo



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čebula
  • 1 ščepec soli
  • 3 jedilna žlica olja
  • 1 ščepec popra
  • 1 čajna žlica masla
  • 500 g svinjskega fileja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2262

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 583

Navodila za pripravo

Za dve osebi

1. Priprava mesa: meso nasolimo in popramo ter pustimo čez noč na hladnem.

2. Zrezke pred pečenjem pustimo na sobni temperaturi vsaj 2 uri in nato zrezke razvaljamo (bolje, kot tolčenje s kladivom, ker ne poškodujemo zrezka) ter še enkrat popramo.

3. Vmes izdelamo špinačne žepke.

4. Segrejemo olje in ko je zelo vroče (vidi se že malo dima), popečemo meso. Najprej popečemo stran, ki je bila poprana. Prvo stran pečemo približno 4-5 minut (za dobro pečen zrezek, če želimo srednje zapečnega, seveda manj časa) in ga nato obrnemo še na drugo stran za približno 3-4 minute ter mu takoj dodamo 1 žlico masla in ga ves čas polivamo čez zrezek. Pomembno je, da zrezek obrnemo samo enkrat!

5. Posebej pražimo sesekljano čeblulo na olju, toliko časa, da postane zlatorjave barve.


Serviramo na ogretem krožniku, čez zrezek potresemo popraženo čebulo in dodamo špinačne žepke!



Dober tek!


P.S.: za špinačne žepke glej recept "Špinačni žepki".





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev