Moja kuhinja:

Svinjski file z gobami in whiskeyem



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jedilna žlica gorčica
  • 1 čebula
  • 3 jedilna žlica olja
  • 1 dcl mleka
  • 500 g krompirja
  • 100 g gob
  • 500 ml jušne osnove
  • 2 jedilna žlica masla
  • 100 g špinače
  • 500 g svinjskega fileja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1827

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 526

Navodila za pripravo

Za dve osebi

1. Priprava mesa: meso nasolimo in popramo ter pustimo čez noč na hladnem.

2. Zrezke pred pečenjem pustimo na sobni temperaturi vsaj 2 uri in še enkrat popramo zgornjo stran mesa in jo premažemo z malo gorčice (lahko uporabimo tudi mleta gorčična semena). Narežemo čebulo in gobe na rezine.

3. Damo kuhati krompir in špinačo. Ko sta kuhana jih damo v eno posodo in dodamo 1 žlico masla, mleko ter odstavimo na toplo.

4. Segrejemo olje in ko je zelo vroče (vidi se že malo dima), popečemo meso. Najprej popečemo stran, ki je bila poprana in premazana z gorčico. Prvo stran pečemo približno 4-5 minut (za dobro pečen zrezek, če želimo srednje zapečnega, seveda manj časa) in ga nato obrnemo še na drugo stran za približno 3-4 minute ter mu takoj dodamo 1 žlico masla in ga ves čas polivamo čez zrezek. Pomembno je, da zrezek obrnemo samo enkrat! Zrezek odstavimo na krožnik.

5. V isti ponvi popražimo čebulo, ko postekleni dodamo gobe. Dodamo kvaliteten whiskey in počakamo, da alkohol malo povre. Zalijemo z malo jušne osnove in vrnemo zrezek v omako. Kuhamo zrezek še nekaj minut in če postane omaka presuha jo po potrebi zalijemo z jušno osnovo.


Serviramo na ogretem krožniku s špinačnim perejem in špinačnimi žepki!



Dober tek!


P.S.: za špinačne žepke glej recept "Špinačni žepki".





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev