Svinjski file z zelenim poprom
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Jože Gros
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čebula
- 3 jedilna žlica olja
- 1 dcl mleka
- 500 g krompirja
- 500 ml jušne osnove
- 3 jedilna žlica masla
- 100 g špinače
- 500 g svinjskega fileja
- 1 jedilna žlica zelega popra
- 1 dcl paradižnikove omake
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4662 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 907 |
Navodila za pripravo
Za dve osebi
1. Priprava mesa: meso nasolimo in popramo ter pustimo čez noč na hladnem.
2. Zrezke pred pečenjem pustimo na sobni temperaturi vsaj 2 uri in nato zrezke razvaljamo (bolje, kot tolčenje s kladivom, ker ne poškodujemo zrezka) ter še enkrat popramo.
3. Damo kuhati krompir in špinačo. Ko sta kuhana jih damo v eno posodo in dodamo 1 žlico masla, mleko ter odstavimo na toplo.
4. Segrejemo olje in ko je zelo vroče (vidi se že malo dima), popečemo meso. Najprej popečemo stran, ki je bila poprana. Prvo stran pečemo približno 4-5 minut (za dobro pečen zrezek, če želimo srednje zapečnega, seveda manj časa) in ga nato obrnemo še na drugo stran za približno 3-4 minute ter mu takoj dodamo 1 žlico masla in ga ves čas polivamo čez zrezek. Pomembno je, da zrezek obrnemo samo enkrat! Zrezek odstavimo na krožnik.
5. Na majhnem krožniku premešamo in stremo zelen poper (najbolje vložen) z žlico masla. V isto ponev dodamo strt zeleni poper z maslom ter popražimo čebulo. Dodamo kvaliteten konjak ter počakamo, da alkohol malo povre. Zalijemo z malo jušne osnove, paradižnikovo omako in vrnemo zrezek v omako. Kuhamo zrezek še nekaj minut in če postane omaka presuha jo po potrebi zalijemo z jušno osnovo.
Serviramo na ogretem krožniku s špinačnim perejem!
Dober tek!