Moja kuhinja:

Svinjski medaljoni s šampinjoni



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • malo masla
  • 1 jedilna žlica olja
  • sol, poper
  • 1/2 kg svinjskega mesa
  • 1 čajna žlica VEGETE
  • Za 3 osebe:
  • 200 g šampinjonov
  • 1/2 čajne žličke rdeče mlete paprike
  • 1 žlica paradižnikove mezge

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2277

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 576

Navodila za pripravo

Meso narežemo na večje kose, ga potolčemo iz obeh strani ter solimo in popopramo. Šampinjone narežemo na tanke rezine, jih damo v cedilo in jih temeljito umijemo. Nato jih začinimo z žličko vegete in pustimo v cedilu da odteče odvečna tekočina. Pristavimo ponev in dodamo žličko olja. V vroče olje položimo meso in ga popečemo iz obeh strani. V kozico damo kislo smetani in rdečo mleto papriko, ko zavreje odstavimo z ognja. Pripravimo pekač. Pekač premažemo z maslom nanj položimo polovico šampinjonov. Čez šampinjone damo popečeno meso in čez meso damo ostale šampinjone. V omako iz kisle smetane dodamo še paradižnikovo mezgo premešamo in prelijemo šampinjone. Na vrh damo še par koščkov masla in vse skupaj pokrijemo z alu folijo. Vse skupaj postavimo še za 30 minut v ogreto pečico na 200°c.
Pečeno vzamemo iz pečice ter ponudimo.
Kot prilogo lahko ponudimo pražen krompir ali pa krompir s peteršiljem.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev