Moja kuhinja:

Svinjski medaljoni v pistacijevi omaki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • goveja juha
  • česen
  • olje
  • olivno olje
  • rožmarin
  • 1/2 čebule
  • 1 jajce
  • muškatni orešček
  • 1 strok česna
  • 1 dcl smetane
  • sol in poper
  • 5 srednje velikih krompirjev
  • 300 g špinače
  • moka
  • svinjski file
  • camembert
  • 100 g pistacij
  • brandy

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2896

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 581

Navodila za pripravo

File narežemo na medaljone. Solimo, popramo, povaljamo v moki in potegnemo skozi stepeno jajce. Na hitro popečemo v ponvi na vročem olju, kateremu smo dodali vejico rožmarina. Odstranimo in preložimo v pekač.
V isti ponvi prepražimo čebulo in česen, dodamo nasekljane pistacije in flambiramo z brandyem. Zalijemo z juho in kuhamo cca 5 min.
Na vsak medaljon položimo rezino sira in ga potresemo s par nasekljanimi pistacijami in v pečici gratiniramo.
Omako s pistacijami zmiksamo s paličnjakom.

Krompir skuhamo kot za pire.
Na olju in maslu prepražimo sesekljan česen in dodamo špinačo. Popražimo, dodamo muškatni orešček, solimo in popramo. Premešamo in zalijemo s smetano. Prevremo in dodamo kuhan krompir. Pretlačimo, premešamo in postrežemo





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev