Moja kuhinja:

Svinjski zrezki v smetanovi gobovi omaki s pirejem


Svinjski zrezki v smetanovi gobovi omaki s pirejem
Svinjski zrezki v smetanovi gobovi omaki s pirejem
Svinjski zrezki v smetanovi gobovi omaki s pirejem
Svinjski zrezki v smetanovi gobovi omaki s pirejem

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 250 g gobe
  • - olje
  • - sol, poper, česen v prahu, suh peteršilj,
  • 1 dcl mleka
  • 4x 150 g svinjski zrezek
  • 2.5 dcl sladke smetane za kuhanje
  • 200 g čebule
  • 600 g krompirja
  • 2 jedilna žlica kisle smetane
  • 30 g masla

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 21536

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 445

Navodila za pripravo

Zrezke potolčemo in začinimo (sol, poper, česen v prahu). V ponvi na olju zrezke popečemo in jih odtavimo na krožnik. Na isti maščobi prepražimo sesekljano čebulo in narezane gobe (šampinjone). Gobe začinimo s soljo, poprom, česnom v prahu, peteršiljem v prahu in malo mlete paprike ter jih pražimo prb 10 minut. Dodamo sladko smetano, počakamo da zavre in se zgosti ter dodamo še zrezke in jih v omaki dušimo še 5-10 minut da se zmehčajo. Krompir olupimo in narežemo na kocke velikosti celega oreha. Krompir skuhamo v slani vodi do mehkega, ga odcedimo in pretlačimo. Pretlačenemu krompirju dodamo maslo, mleko, sol po potrebi ter žlico olja ter vse skupaj dobro premešamo (najbolje kar s paličnim mešlnikom da dobimo res gladek pire).

Recept je za 4 osebe, v pire in omako lahko po želji dodate tudi pest parmezana (priporočam sveže naribanega ne tistega iz vrečke).





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev