Tatarski biftek
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Klemen Tršinar
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2-3 kos česna
- 1 pest peteršilja
- malo drobnjaka
- 40 dag uležanega govejega fileja
- 3 rumenjaki
- malo popra
- 5 kos kaper
- pol kos paprike
- 1 ščepec kumine
- malo gorčice
- 1 ščepec soli
- 1 jedilna žlica vode ali vina
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2506 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 968 |
Navodila za pripravo
Uležani goveji file očistimo loja in žilic, ga z nožem nastrgamo, nato pa še na drobno sesekljamo (pomaga nam lahko mešalnik). Malo ga posolimo, dadamo žlico vode ali vina in dobro premesimo. Iz mase naredimo tri enako velike kemice (biftke), v vsakega pa na sredini naredimo majhno luknjico (ne sme biti čez in čez) in vanjo položimo surov rumenjak (v vsak biftek enega). tako pripravljene biftke obložimo s fino nasesekljano čebulo, dodajamo tudi drobno nasesekljane začimbe (najbolje da so vse začimbe sveže, kajti prav to da piko na i jedi). Začimb in dodatkov pa naj ne bo preveč. Postrežemo ga z popečenim kruhom ali prepečencem.
Pa dober tek!