Moja kuhinja:

Tatarski biftek


Tatarski biftek
Tatarski biftek
Tatarski biftek
Tatarski biftek

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2-3 kos česna
  • 1 pest peteršilja
  • malo drobnjaka
  • 40 dag uležanega govejega fileja
  • 3 rumenjaki
  • malo popra
  • 5 kos kaper
  • pol kos paprike
  • 1 ščepec kumine
  • malo gorčice
  • 1 ščepec soli
  • 1 jedilna žlica vode ali vina

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2506

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 968

Navodila za pripravo

Uležani goveji file očistimo loja in žilic, ga z nožem nastrgamo, nato pa še na drobno sesekljamo (pomaga nam lahko mešalnik). Malo ga posolimo, dadamo žlico vode ali vina in dobro premesimo. Iz mase naredimo tri enako velike kemice (biftke), v vsakega pa na sredini naredimo majhno luknjico (ne sme biti čez in čez) in vanjo položimo surov rumenjak (v vsak biftek enega). tako pripravljene biftke obložimo s fino nasesekljano čebulo, dodajamo tudi drobno nasesekljane začimbe (najbolje da so vse začimbe sveže, kajti prav to da piko na i jedi). Začimb in dodatkov pa naj ne bo preveč. Postrežemo ga z popečenim kruhom ali prepečencem.

Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev