Moja kuhinja:

Telečja zrezka z žafranom za dva



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos česen
  • 2 jedilna žlica olivno olje
  • 1 kos čebula
  • 1 jedilna žlica paradižnikova omaka
  • 2 jedilna žlica kisle smetane
  • 2 jedilna žlica ostre moke
  • 2 ščepec soli
  • 5 ščepec žafrana za barvo
  • 5 dcl vode po potrebi
  • 1 ščepec popra zelo okusen je belipoper
  • 25 dag graha lahko je vložen
  • 2 kos lovorjevega lista
  • 1 ščepec mlete rdeče sladke paprike
  • 2 ščepec origano
  • 2 kos telečja zrezeka
  • 5 dcl polsuho belo vino
  • 1 jedilna žlica peteršilj naseklan ali suh
  • 1 jedilna žlica ostre moke po potrebi

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1698

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 472

Navodila za pripravo

Na olju podušimo čebulo in česen. Meso popopramo, posolimo in pomokamo z ostro moki z obeh strani.
Popečem jih z obeh strani in zalijemo z polsuhim belim vinom. Dušimo juh toliko časa, da postanejo mehki.
Zalijemo jo z vodo in začinimo z paradižnikovo mezgo, peteršiljem, origano, lovorjevim listom, žafranom, dosolimo po potrebi. Dodamo kuhan grah. Če je jed preredka, zmešamo v lončku kislo smetano in ostro moko z vodo in zalijemo v jed.
Žafran da oranžno barvo omaki. Zato je zelo lepa kombinacija omake z zelenim grahom in jo okrasimo z belo smetano in rdečo papriko.
Malo drugačno Valentinovo kosilo za dva na enem krožniku.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev