Moja kuhinja:

Veličačastna štefani pečenka :)



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 500 g mletega mesa(pol svinjsko pol goveje)
  • 1 ščepec sol in poper
  • 2 jedilna žlica mleka
  • 500 ml juhe
  • 2 kos ŽEMLJE
  • 1 ščepec česna v peahu

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 9957

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 638

Navodila za pripravo

Zavihamo rokave in pomanemo roke,nato :

2 jajci trdo skuhamo
Meso (Lahko je več govejega) začinimo po okusu-sol,poper česen .
Narežemo žemlje , 1 jajce razžvrklamo in mu dodamo mleko in to preliješ po narezanih žemljah, dodaš peteršilj.

Nasekljano čebulo prepražimo do steklenega videza in pustimo da se ohladi. Ohlajeno primešamo kruhovi masi in to maso primešaš k začinjenemu mesu.

Maso razpolovimo,iz prve polovice naredimo dno pečenke na katero postavimo trdo kuhana jajca in jih pokrijmo z drugo polovico mase,tako da dobimo rulado.

To postavimo v rahlo pomaščen pekaš in prelijemo z polovico pripravljene juhe. Damo v pečico na 200˘°C.
Z preostalo juho prelivamo pečenko vse do konca,tako da ostane lepo sočna........

Iz juhe ki ostane v pekaču lahko naredimo omako kot prilogo,samo zgostimo jo malo....

Wala

Postrežemo z pire krompirjem in solato oz. kar vam srce poželi.

Pa Dober TeK

L.K.



Darinka Vrbnjak

zelo mi je všeč



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev