Moja kuhinja:

Zajec v vinsko višnjevi omaki, pečeni kruhovi cmoki, kostanjev pire



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: malček težji

Količina: 4

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Zajec v omaki

  • poljubno količino zajčjega mesa
  • 2 čebuli
  • malo soli
  • malo olja
  • nekaj svežega rožmarina
  • malo majerona
  • 1 korenček
  • 2 stroka česna
  • 2 dl belega vina
  • malo pimeta, koriandra
  • 5 brinovih jagod
  • 1 pest višenj
  • 1 žlica medu

Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 5 rezin starega kruha
  • 1 jajce
  • malo soli in vegete
  • malo peteršilja
  • 1 žličko kisle smetane
  • malo olja za pečenje
  • 1 strok česna

Kostanjev pire

  • 1 skodelo kostanja
  • 4 krompirje
  • 2 žlici masla
  • 1 žlico kisle smetane
  • 1 žlico sladke smetane
  • malo soli
  • malo muškatnega oreščka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5542

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 700

Poglej video

Zajec v višnjevi omaki z vinom in brusnicami

Meso damo v skledo, ga nasolimo, začinimo s pimetom in natremo s česnom, 1 narezano čebulo, korenčkom, brusnicami, svežim rožmarinom in prelijemo z 1 dl belega vina. Marinirano meso postavimo za dve uri v hladilnik.

Medtem si pripravimo prilogo.

Po dveh urah vzamemo meso iz hladilnika in ga v vroči ponvi na hitro opečemo iz obeh strani. Potem dodamo v ponev še vse sestavine od marinade, razen vina. Vino bomo porabili kasneje.
Vse skupaj pečemo še 5 minut, nato meso predevamo v dobro namaščen pekač, narežemo še eno čebulo in damo skupaj peči v pečico. Temperaturo pečice prilagajamo, zajčka ves čas obračamo in zalivamo z vodo in 1 dl vina. Pečemo tako dolgo, dokler ni povsem pečen.

Medtem ko se meso peče, v ponvi kjer smo najprej opekli meso, še naprej kuhamo marinado, dodamo ji še nekaj višenj, medu in prilijemo še preostalo vino, ki je bilo v marinadi. Malo solimo, začinimo z majeronom in kuhamo do mehkega, potem odstavimo od ognja.

Ko je zajček pečen, ga oddevamo v toplo posodo, v pekač kjer se je peklo meso pa stresemo kuhano marinado in vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom, da dobimo okusno gostejšo omako.

Pečeni kruhovi cmoki

Rezine kuha narežemo na manjše kocke in jih stresemo v skledo. Dodamo 1 jajce, malo soli in vegete ter dobro nasekljan česen in peteršilj. Vse skupaj dobro premešamo, oblikujemo v cmoke, ki jih pred pečenjem malce poteptamo, da niso čisto okrogli, ampak so bolj podobni polpetom. Na vročem olju jih dobro opečemo, pečene odcedimo od maščobe in jih postavimo na toplo, dokler jih skupaj z ostalimi jedmi ne serviramo na krožnik.

Navodila za pripravo

Medtem, ko se zajček peče, posebej skuhamo še krompir in kostanj, vsakega v svoji skledi. Jaz kadar kuham kostanj, ga vedno osolim z žličko soli, čeprav moj mož vedno komentira to soljenje, je učinek potem vedno dober. V glavnem skuhamo krompir, da bo povsem mehek in tudi kostanj. Kostanj precedimo in ga še toplega olupimo, saj se tako lažje lupi.

Krompir precedimo, dobro pretlačimo, dodamo maslo, olupljeni kostanj in vse skupaj še enkrat premešamo. Potem solimo, dodamo muškatni orešček, obe smetani in še zadnjič dobro premešamo.

Chefov nasvet:

Na večji servirni krožnik naložimo po en kos mesa, en kupček kostanjevega pireja, ter po dva koščka pečenih cmokov, ki smo jih narezali na rezine. Prelijemo še toplo omako, okrasimo s porom in nekaj kostanji.

Še vroče postrežemo , najbolje ob skodelici kvalitetnega rdečega vina in .... Pričarajte si nepozabno kulinarično doživetje, medtem ko gledate gostilno, ki išče šefa in...
Naj bo vaša domača gostilna bolj slastna od tiste po tv!

Pa dober tek!

obara , čebula , kisla smetana , kostanj , zajčje meso , kruhov cmok




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev