Moja kuhinja:

zajec z blitvo



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čajna žlica moke
  • 1 čajna žlica soli
  • 2 ščepec popra
  • 1 jedilna žlica olja
  • 1/2 jajce
  • 3 kos zajca
  • 2 ščepec mletega rožmarina
  • 150 g blitve

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1482

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 506

Navodila za pripravo

Recept za eno osebo!

Vzamemo 3 manjše zrezke zajca (flam) in jih začinimo (ščepec-dva soli, poper, zmlet rožmarin) in jih popečemo da delimano posodi (brez maščobe). Pečemo, dokler zrezki ne dobijo lepe rjavkaste barve.
Blitvo damo v osoljeno vodo in jo kuhamo 7 minut. Kuhano ohladimo in narežemo na zelo majhne koščke. V ponev damo 1 žličko olja in moko. Mešamo (moka ne sme porjavet). Dodamo nasekljan česen in ko ta zadiši dodamo blitvo. Mešamo 3 minute in zalijemo z 1/2dl vode. Blitvo solimo (ščep-dva), malo popopramo in dušimo še 10 minut. Malo pred koncem dodamo polovico jajčke in premešamo (ostalo jajčko lahko porabimo kje drugje). Po želji lahko blitvo tudi zmiksate.

Hitro narejen okusen in zdrav obrok - dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev