Moja kuhinja:

Zavita ribica



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 200 ml VODE
  • 2 jedilna žlica olja
  • 1 jedilna žlica moke
  • 250 g mocarele
  • 500 g špinače
  • 200 ml mleka
  • 1 čajna žlica soli
  • 1 kos jajce
  • 250 g listnatega testa
  • 1 čajna žlica popra
  • 500g kos svinjske ribice
  • 1 jedilna žlica gorčice
  • 1 čajna žlica provansalskih zelišč

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2021

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 590

Navodila za pripravo

Najprej zmešamo sol, gorčico, poper in s tem namažemo ribico nato zmešamo provansalska zelišča in moko in namazano ribico povaljajmo v moki. Dobro segrejemo posodo z 1 žlico olja in ribico opečemo na vse strani.

Med tem pa zmešamo mleko in vodo v kozici in damo not kos mocarele in kuhamo na malem ognju, da počasi vre, dokler se mocarela ne raztopi. Vse skupaj precedimo skozi cedilo z gazo oz. kuhinjski prt, počakamo da se odcedi nato na hitro pomočimo v hladno vodo, da ostane še mlačna in jo razvaljamo koz testo za štrudelj. V mocarelo zavijemo popečeno ohlajeno ribico.

Špinačo operemo nato v posodo damo 1 žlico olja in nanj stresemo špinačo in jo poparimo, da se stisne. Damo jo na cedilo da odvečna voda odteče in ohladimo.

Medtem razvaljamo testo ga namažemo z jajcem nanj razporedimo ohlajeno in ožeto špinačo na sredo damo ribico in zavijemo skupaj in še enkrat celo premažemo z jajcem in prepikamo.

Pečemo v naprej ogreti pečici na 180°C, 45 min.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev