Moja kuhinja:

Zeljne krpice s slanino



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos čebula
  • 1 jedilna žlica olja
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • 1 ščepec soli
  • 1 kos jajce
  • 5 dag masla
  • 300 g mehke moke
  • 500 g svežega zelja
  • 1 ščepec kumine v prahu
  • 1 dcl jušne osnove ali vode
  • 10 dag prekajene slanine

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 9406

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 656

Navodila za pripravo

V posodo damo moko, na sredino naredimo jamico, vanjo damo jajce, sol in vse skupaj premešamo, dodamo olje in toliko mlačne vode, da je testo trdo, vendar ne razpada. Dobro pregnetemo in damo testo počivati za pol ure.
Na pomokano površino damo testo, ga razvaljamo na debelino noževega rezila in razrežemo na kvadrate 2x2 cm. Krpice z moko prezračimo in pustimo.
Sveže zelje narežemo na ozke rezine. Na olju in maslu prepražimo čebulo, dodamo na rezine narezano slanino in jo popražimo. Odstranimo jo iz maščobe dodamo narezano zelje, sol, poper, kumino in dušimo cca 20 min, oziroma odvisno od tega kako zdušeno hočemo da je. Sproti zalivamo z jušno osnovo, vendar samo toliko, da ni popolnoma suho.
Zavremo 1 liter vode, jo solimo in dodamo krpice. kuhamo jih toliko časa, da priplavajo na gladino. Odlijemo vodo.
Ko je zelje zdušeno dodamo krpice in slanino. Na hitro premešamo in postrežemo.



Dragica Sodržnik Raduha

ZELO DOBRO



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev