Moja kuhinja:

Žolca



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 lovorjev list
  • 2 kos česen
  • 1 por
  • - peteršilj
  • 1 kos čebule
  • 2 kos rdeč korenček
  • 2 kos rumen korenček
  • - suhega mesa (parklji, rebra,...)
  • - listi zelene

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 6151

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 709

Navodila za pripravo

Meso speremo pod tekočo vodo, lahko pa tudi ga namočimo preko noči. V posodo damo meso, ter ostale sestavine in zalijemo z vodo skoraj do vrha posode. Počasi pokrito kuhamo več ur. Ko se kuha 5h naredimo preizkus. Z žlico zajamemo malo tekočine, ter damo na hladno. Če se čez čas (10-15min) strdi, je gotovo, če se ne strdi, kuhamo še naprej. Poizkus naredimo lahko večkrat. Med kuhanjem ne smemo dolivati vode, ker če se jo doliva, se ne strdi. Ko je gotovo razdelimo tekočino in meso enakomerno po posodicah. Najprej damo v posdice tekočino, nato meso brez kosti. To je najbolje delat, ko je žilca še topla, saj se ohlajena strdi. Da se ohladi damo posodice v hladilnik ali primerno hladen prostor in pustimo da se ohladi. Ohlaja se lahko več ur. Da je strjeno oz ohlajeno se preizusi tako, da se posodo rahlo potrese, če se prevečkrat in premočno potrese ne uspe.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev