Moja kuhinja:

Zrezek na opečenem paniranem kruhku



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jajce
  • malo soli
  • malo moke
  • malo olja
  • 1 žličko gorčice
  • malo rukole
  • 1-3 zrezke ( goveje ali telečje )
  • 1 čebulo ( če pripravljamo manj zrezkov, damo manj čebule ; )
  • nekaj mletega popra
  • malo šampinjonov ( po želji )

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1697

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 598

Navodila za pripravo

Sama sem uporabila tri zrezke, vi jih uporabite po želji; več ali manj...

Na vroči maščobi najprej pražimo čebulo, toliko časa, da zastekleni.
Zrezke potolčemo, osolimo in premažemo z gorčico. Dodamo jih k čebuli in dušimo 20 minut.

Šampinjone narežemo in jih posolimo ter dodamo k mesu. Vse skupaj začinimo s poprom in dušimo dalje, dokler ni meso mehko.

Medtem ko se meso duši, pripravimo kruhke. Za vsak zrezek pripravimo svoj kruhek. Najprej kruhke pomokamo v moki, jih damo v razžvrkljano jajčko, ki smo jo solili.

Kruhke na vroči maščobi opečemo v ponvi, nato pa jih oddevamo iz maščobe, jih položimo na servetko in damo na toplo. ( lahko jih samo pokrijemo s krožnikom ).

Na servirne krožnike naložimo najprej opečene kruhke, nanje nadevamo vroče zrezke, skupaj z omako in šampinjoni.

Dekoriramo z rukolo in jagodo po želji.

* Moj mož naprimer si na takšen zrezek speče še jajčko na očko in si jo naloži čez zrezek... Okus je prav zanimiv...

Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev