Zrezki v tartufovi omaki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: špela debevc
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- - olje
- - sol
- - poper
- - česen v prahu
- - malo moke
- 1,5 žlička tartufate
- 600 g mesa
- 3 dl sladke smetane ( lahko tudi uporabimo smetano iz domačega mleka )
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4760 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 890 |
Navodila za pripravo
V ponev damo olje in na njem popečemo začinjeno meso. Začinimo ga s poprom, soljo in česnom v prahu. Popečemo ga do lepe rjave barve. V kozico damo smetano, jo malo osolimo in ji primešamo tartufato. Iz moke in vode naredimo zmes, ki jo primešamo omaki, da bo bolj gosta. Malo še pokuhamo, potem pa jo prilijemo k zrezkom.
NAMIG: Za še boljši okus lahko dodamo omaki nastrgane črne tartufe.
DOBER TEK!