Zrezki v zelenjavni omaki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 žlici olja
- 5 zrn česna
- malo muškatnega oreščka
- žlica ketchupa ali mezge
- 1 žlica moke
- 2 zrezka
- 2 skodelici zelenjave
- pol žličke mlete paprike
- sol, poper, mleti česen, vegeta/ jušna osnova v prahu
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 40978 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 966 |
Navodila za pripravo
Zrezke (jaz sem uporabila svinjske) po potrebi malce potolčemo in jih prepražimo na olju. Dodamo česen in posolimo.
Ko porjavijo, jih obrnemo in pečemo nekaj minut. Primešamo zelenjavo (če uporabljamo zamrznjeno, če pa svežo, je dobro, da je malo pokuhana, ali pa jo dodamo že med praženjem in omako malce dlje kuhamo).
Malo podušimo v pokriti posodi, da se zelenjava razpusti. Nato na robu ponve naredimo prostor in prepražimo moko, mleto papriko in mezgo/ ketchup. Zalijemo z malo vode in ponovno dušimo. Začinimo in kuhamo še kratek čas.
Ponudimo s krompirjem ali testeninami.
Dober tek!