Moja kuhinja:

Zrezki v zelenjavni omaki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 žlici olja
  • 5 zrn česna
  • malo muškatnega oreščka
  • žlica ketchupa ali mezge
  • 1 žlica moke
  • 2 zrezka
  • 2 skodelici zelenjave
  • pol žličke mlete paprike
  • sol, poper, mleti česen, vegeta/ jušna osnova v prahu

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 30140

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 684

Poglej video

Navodila za pripravo

Zrezke (jaz sem uporabila svinjske) po potrebi malce potolčemo in jih prepražimo na olju. Dodamo česen in posolimo.

Ko porjavijo, jih obrnemo in pečemo nekaj minut. Primešamo zelenjavo (če uporabljamo zamrznjeno, če pa svežo, je dobro, da je malo pokuhana, ali pa jo dodamo že med praženjem in omako malce dlje kuhamo).

Malo podušimo v pokriti posodi, da se zelenjava razpusti. Nato na robu ponve naredimo prostor in prepražimo moko, mleto papriko in mezgo/ ketchup. Zalijemo z malo vode in ponovno dušimo. Začinimo in kuhamo še kratek čas.

Ponudimo s krompirjem ali testeninami.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev