Moja kuhinja:

Brancin v soli ala Tine



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: morska jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 bazilika
  • 1 lovorjev list
  • 1 peteršilj
  • 1 rožmarin
  • 1 timijan
  • 1 origano
  • 1 kg brancin
  • 2 kg groba sol
  • 1 žajbelj

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2386

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 732

Navodila za pripravo

Na pekaču naredimo 1 cm podlago iz soli v postelji, ki jo naredimo iz alu folije. Nanjo položimo očiščenega in osušenega (popivnaš ga z papirnatimi krpam) brancina. V trebušno votlino natresemo mix zaćimb (peteršilj, rožmarin, bazilika, žajbelj, timijan, origano). Nato ga v celoti prekrijemo s preostalo soljo. Ko je prekrit ga malo pokapamo z vodo, da se sol med peko strdi. Pečemo v pečici cca.40 minut pri 180 stopinjah. Sol po peki razbijemo z ribe, da se vidi cela stran brancina in nato ga filiramo in postrežemo z blitvo in krompirjem.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev