Brancin v soli ala Tine
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: tamara fortuna
Vrsta jedi: morska jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 bazilika
- 1 lovorjev list
- 1 peteršilj
- 1 rožmarin
- 1 timijan
- 1 origano
- 1 kg brancin
- 2 kg groba sol
- 1 žajbelj
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2463 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 755 |
Navodila za pripravo
Na pekaču naredimo 1 cm podlago iz soli v postelji, ki jo naredimo iz alu folije. Nanjo položimo očiščenega in osušenega (popivnaš ga z papirnatimi krpam) brancina. V trebušno votlino natresemo mix zaćimb (peteršilj, rožmarin, bazilika, žajbelj, timijan, origano). Nato ga v celoti prekrijemo s preostalo soljo. Ko je prekrit ga malo pokapamo z vodo, da se sol med peko strdi. Pečemo v pečici cca.40 minut pri 180 stopinjah. Sol po peki razbijemo z ribe, da se vidi cela stran brancina in nato ga filiramo in postrežemo z blitvo in krompirjem.
Dober tek!