dagnje v vinski omaki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Maja Lilija
Vrsta jedi: morska jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kos česen
- 2 dcl belo vino
- 3 jedilna žlica olivnega olja
- 1.5 kg dagnje / klapavice
- 4 jedilna žlica drobtin
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3935 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 807 |
Navodila za pripravo
Klapavice dobo očiščimo in jih speremo pod hladno tekočo vodo. Olivno olje zlijemo v posodo in dodamo česen (1 glavico česna olupimo in stisnemo). Ko zadiši, stresemo v posodo še klapavice in pokrijemo s pokrovko. Pustimo 4 minute, odkrijemo, dodamo vino, premešemo in pokrijemo. Kuhamo še 4 minute (vmes 2x premešamo), potem dodamo še drobtine (da malo zgostimo). Kuhamo še 1 - 2 minuti.
Postrežemo toplo in s kosom kruha.