Moja kuhinja:

dagnje v vinski omaki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: morska jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos česen
  • 2 dcl belo vino
  • 3 jedilna žlica olivnega olja
  • 1.5 kg dagnje / klapavice
  • 4 jedilna žlica drobtin

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3935

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 807

Navodila za pripravo

Klapavice dobo očiščimo in jih speremo pod hladno tekočo vodo. Olivno olje zlijemo v posodo in dodamo česen (1 glavico česna olupimo in stisnemo). Ko zadiši, stresemo v posodo še klapavice in pokrijemo s pokrovko. Pustimo 4 minute, odkrijemo, dodamo vino, premešemo in pokrijemo. Kuhamo še 4 minute (vmes 2x premešamo), potem dodamo še drobtine (da malo zgostimo). Kuhamo še 1 - 2 minuti.

Postrežemo toplo in s kosom kruha.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev