Moja kuhinja:

Frigani lignji



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: morska jed

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • malo soli
  • 1 žlička olivnega olja
  • malo olja za pečenje
  • malo limoninega soka
  • malo nasekljanega česna in peteršilja
  • 1 rezina limone
  • 10-15 dag lignjev

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 9167

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 374

Navodila za pripravo

Lignje najprej posolimo in posušimo, da so čimbolj suhi, oziroma, da niso mokri. Pomokamo jih in na vročem olju na hitro spečemo.

Sesekljamo česen in peteršilj, dodamo malo limoninega soka in žličko olivnega olja, premešamo in tržaško omako polijemo čez lignje ali pa jo serviramo ob lignje skupaj z limono na krožnik.

Pa dober tek!



Uroš Medic

Najbolj pomembna reč pa ni omenjena. Povalja se jih obvezno v OSTRI moki in nato se lignje da na cedilo, da gre odvečna moka stran. Da nebi kdo delal z navadno gladko moko ker je pofl.



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev