Klapavice v buzari
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: klavdija hiti
Vrsta jedi: morska jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kos česen
- - peteršilj
- 0.5 dcl belega vina
- 3 jedilna žlica drobtin
- 0.5 kg klapavic
- 0.3 dcl oljčnega olja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2743 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 884 |
Navodila za pripravo
Klapavice dobro omijemo, odstranimo poškodovane in odprte, in jih damo v primerno posodo. Postavimo na ogenj, ter segrevamo, dokler se vse ne odprejo. Ko so odprte odlijemo tekočino, katera je prišla iz njih v drugo posodo in jo prihranimo. Dodamo olje, nasekljan česen, peteršilj in drobtine. Premešamo in dodamo tekočino, ki smo jo odlili nazaj. Malo prekuhamo, stresemo v skledo in takoj postrežemo. Neodprtih školk ne jemo.