Moja kuhinja:

Kozice z rožmarinom v smetanovi omaki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: morska jed

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 2

[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 400 g zamrznjenih kozic
  • malo olivnega olja
  • 1 strok česna
  • 1 vejica rožmarina
  • sok 1/2 limone
  • malo soli
  • malo bazilike in origana
  • 1/2 kisle smetane
  • 1/2 smetane za kuhanje

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 9034

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 678

Navodila za pripravo

Kozice odtalimo.
Česen nasekljamo in ga na olivnem olju na hitro prepražimo, dodamo kislo smetano, smetano za kuhanje in baziliko, origano, malo soli in dobro zmešamo ter na zmernem ognju pražimo 5 minut.

V posebni ponvi segrejemo olje, dodamo kozice, ki smo jih pokapljali z limoninem soku in jih na hitro opečemo v olju, ki mu dodamo tudi vejico rožmarina. Kozice na hitro opečemo iz obeh strani, nato prilijemo smatanovo omako, premešamo in takoj serviramo.

Ponudimo skupaj s polento z žafraniko, ki bo krasna predjed, da boste lažje dočakali jedi, ki še sledijo.

Chefov nasvet:

Pa dober tek!

kozice




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev