Lignjev golaž
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: morska jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- nekaj lovorjevih listov
- malo soli
- malo parmenzana
- 1,5 dl rdečega vina
- 1 limono
- 6 strokov česna
- 1 šop peteršilja
- 1 rdečo čebulo
- 1 pomarančo
- 3 navadne čebule
- 4 žlice oljčnega olja
- 1/2 rdeče in rumene paprike
- 1/2 dl paradžnikove omake
- malo rožmarina, origana in bazilike
- 1 žlico moke za zgostitev
- 1 jagodo
- 1 paket zamrznjenih lignjev
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 5171 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 856 |
Navodila za pripravo
Čebulo, peteršilj in česen drobno nasekljamo. Na vročem olivnem olju popražimo čebulo, ki jo pražimo toliko časa, da zastekleni. Medtem jo mešamo, solimo in pokapljamo s sokom pomaranče, da se čimbolje razpusti in dodamo še lovorjev list.
Po okoli 30 minutah praženja čebule, dodamo nasekljan česen, peteršilj, narezani papriki in narezano jagodo. Ker smo dodali zraven rdečo čebulo, se nam ta kmalu potem, ko se razpusti lepo obarva in zato je golaž lepše barve, če uporabimo vsaj 1 rdečo čebulo.
Po 10 minutah dušenja zelenjave, dodamo še lignje, ki so se medtem časom že povsem odtalili. Prilijemo še sok limone, malo vode in začinimo z vsemi začimbami. Potem zalijemo z vinom, naredimo podmet iz moke in vode, dodamo še paradižnikovo omako in kuhamo še 30 minut.
Ko so lignji kuhani, jih serviramo na krožnike. Zraven lahko ponudimo črni kruh s semeni, potresemo s parmenzanom in okusen, nizkokalorični morski golaž je pripravljen..
Pa dober tek!