Moja kuhinja:

Lignjev golaž



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: morska jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • nekaj lovorjevih listov
  • malo soli
  • malo parmenzana
  • 1,5 dl rdečega vina
  • 1 limono
  • 6 strokov česna
  • 1 šop peteršilja
  • 1 rdečo čebulo
  • 1 pomarančo
  • 3 navadne čebule
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1/2 rdeče in rumene paprike
  • 1/2 dl paradžnikove omake
  • malo rožmarina, origana in bazilike
  • 1 žlico moke za zgostitev
  • 1 jagodo
  • 1 paket zamrznjenih lignjev

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5171

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 856

Navodila za pripravo

Čebulo, peteršilj in česen drobno nasekljamo. Na vročem olivnem olju popražimo čebulo, ki jo pražimo toliko časa, da zastekleni. Medtem jo mešamo, solimo in pokapljamo s sokom pomaranče, da se čimbolje razpusti in dodamo še lovorjev list.

Po okoli 30 minutah praženja čebule, dodamo nasekljan česen, peteršilj, narezani papriki in narezano jagodo. Ker smo dodali zraven rdečo čebulo, se nam ta kmalu potem, ko se razpusti lepo obarva in zato je golaž lepše barve, če uporabimo vsaj 1 rdečo čebulo.

Po 10 minutah dušenja zelenjave, dodamo še lignje, ki so se medtem časom že povsem odtalili. Prilijemo še sok limone, malo vode in začinimo z vsemi začimbami. Potem zalijemo z vinom, naredimo podmet iz moke in vode, dodamo še paradižnikovo omako in kuhamo še 30 minut.

Ko so lignji kuhani, jih serviramo na krožnike. Zraven lahko ponudimo črni kruh s semeni, potresemo s parmenzanom in okusen, nizkokalorični morski golaž je pripravljen..

Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev