Morski sadeži na buzari
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Jurij Mlakar
Vrsta jedi: morska jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kos česen
- 1 kos čebula
- 2 jedilna žlica olivnega olja
- 1 ščepec začimb
- 1 čajna žlica worchesterske omake
- 40 dag morski sadeži
- 10 dag polnjene olive
- 1 dcl belega vina
- 1 jedilna žlica drobtin
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 12795 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 881 |
Navodila za pripravo
Čebulo drobno nasekljamo in popražimo na olivnem olju. Dodamo strt česen in sveže ali zmrznjene morske sadež. Če uporabljamo zmrznjene, odstranimo ribje palčke, ker se prehitro razkuhajo, in jih dodamo na koncu. Dodamo worchestersko omako, začimbe po izbiri (rožmarin, itd) in solimo po potrebi. Dodamo še vino in nekaj minut kuhamo. Dodamo še toliko drobtin, da omako malo zgostimo in jed je pripravljena. Po vrhu dodamo še na pol prerezane polnjene olive za boljši okus in dekoracijo. Lahko uporabimo samo dagnje in jih pripravimo enako.