Polnjene bučke s kozicami
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: stane korošec
Vrsta jedi: morska jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 por
- 1/2 zelene paprike
- 2 cebuli
- 2 bučki
- 2 korenčka
- 1/2 rdeče paprike
- 300 g očiščenih kozic
- 500 g paradižnika - za omako
- riban sir (za gratiniranje)
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2488 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 826 |
Navodila za pripravo
1 čebulo, papriko, korenje in por narežemo na majhne kocke. Prav tako paradižnik, ki ga pred tem olupimo in razsemenimo.
Čebulo posteklenimo in dodamo paradižnik. Dodamo žličko sladkorja in soli in dušimo. Nato ga spasiramo in precedimo skozi bolj redko cedilo.
Drugo čebulo zasteklenimo in dodamo por, korenje, prepražimo nekaj minut in dodamo papriko. Pražimo kakšnih 10 min. Medtem očistimo in narežemo kozice. Dodamo jih zelenjavi in kratko prepražimo.
Bučke narežemo na kose (cca 5 – 7 cm). Olupke zarežemo z lupilcem, da dobimo črte. Izdolbemo sredino (vendar ne do konca) in jih 15 min. kuhamo v sopari. Nato jih nadevamo z nadevom iz zelenjave in kozic. Damo jih v pekač, posujemo s sirom in gratiniramo v pečici.
Postrežemo jih v paradižnikovi omaki.