Moja kuhinja:

Polnjene bučke s kozicami


Polnjene bučke s kozicami
Polnjene bučke s kozicami
Polnjene bučke s kozicami
Polnjene bučke s kozicami

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: morska jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 por
  • 1/2 zelene paprike
  • 2 cebuli
  • 2 bučki
  • 2 korenčka
  • 1/2 rdeče paprike
  • 300 g očiščenih kozic
  • 500 g paradižnika - za omako
  • riban sir (za gratiniranje)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2488

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 826

Navodila za pripravo

1 čebulo, papriko, korenje in por narežemo na majhne kocke. Prav tako paradižnik, ki ga pred tem olupimo in razsemenimo.
Čebulo posteklenimo in dodamo paradižnik. Dodamo žličko sladkorja in soli in dušimo. Nato ga spasiramo in precedimo skozi bolj redko cedilo.
Drugo čebulo zasteklenimo in dodamo por, korenje, prepražimo nekaj minut in dodamo papriko. Pražimo kakšnih 10 min. Medtem očistimo in narežemo kozice. Dodamo jih zelenjavi in kratko prepražimo.
Bučke narežemo na kose (cca 5 – 7 cm). Olupke zarežemo z lupilcem, da dobimo črte. Izdolbemo sredino (vendar ne do konca) in jih 15 min. kuhamo v sopari. Nato jih nadevamo z nadevom iz zelenjave in kozic. Damo jih v pekač, posujemo s sirom in gratiniramo v pečici.
Postrežemo jih v paradižnikovi omaki.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev