Moja kuhinja:

Polnjeni lignji v paradižnikovi omaki


Polnjeni lignji v paradižnikovi omaki
Polnjeni lignji v paradižnikovi omaki
Polnjeni lignji v paradižnikovi omaki
Polnjeni lignji v paradižnikovi omaki

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: morska jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kg lignjev
  • 0.5 kg paradižnikovih pelatov
  • 1 glavica česna
  • 1 jedilna žlica peteršilja
  • 1 jajce
  • 1 jedilna žlica paradižnikovega koncentrata
  • 15 dag narezanega pršuta
  • 10 dag sira (gauda,edamec,mozzarella)
  • 1 dcl belega vina
  • 2 ščepec soli
  • 4 jedilna žlica oljčnega olja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3185

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 816

Navodila za pripravo

Čebulo narežeš na kocke in jo prepražiš na 1 žlici oljčnega olja.Paradižnikove pelate drobno narežeš ali zmiksaš v "blenderju". Ko čebula rahlo porumeni, dodaš paradižnike,ščepec soli, sladkor in paradižnikov koncentrat. na rahlem ognju počasi kuhaš in večkrat premešaš.
Lignje očistiš, lovke narežeš na drobne koščke.Česen in peteršilj na drobno sesekljaš Česen na hitro prepražiš na oljčnem olju (toliko,da zadiši), dodaš narezane lovke lignjev in počasi pražiš dokler ne povre tekočina.Ko dobijo lepo roza barvo,dodaš 0.5 dcl belega vina in spet počasi pražiš,da vino izpari. Odstaviš in pustiš, da se ohladi.Dodaš jajce in ščepec peteršilja, nariban sir in na drobne koščke narezan pršut. Soliš po okusu. Z dobljeno maso napolniš vrečke lignjev do dveh tretjin in jih zapreš z zobotrebci. V ponvi segreješ oljčno olje in polnjene lignje popečeš,da dobijo lepo roza-rumeno barvo. Zaliješ s 0.5 dcl belega vina, da se naredi malo omakice. Popečene lignje daš v paradižnikovo omako, ki se je kuhala ves čas, ko pripravljaš polnjene lignje. Vse skupaj kuhaš na zmernem ognju še približno 20 minut. Ponudiš s svežo solato in primorskim belim kruhom-bigami. Seveda pa zraven spada tudi dobro polsladko belo vino.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev