Polnjeni lignji v paradižnikovi omaki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Leonida Lebar
Vrsta jedi: morska jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kg lignjev
- 0.5 kg paradižnikovih pelatov
- 1 glavica česna
- 1 jedilna žlica peteršilja
- 1 jajce
- 1 jedilna žlica paradižnikovega koncentrata
- 15 dag narezanega pršuta
- 10 dag sira (gauda,edamec,mozzarella)
- 1 dcl belega vina
- 2 ščepec soli
- 4 jedilna žlica oljčnega olja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3185 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 816 |
Navodila za pripravo
Čebulo narežeš na kocke in jo prepražiš na 1 žlici oljčnega olja.Paradižnikove pelate drobno narežeš ali zmiksaš v "blenderju". Ko čebula rahlo porumeni, dodaš paradižnike,ščepec soli, sladkor in paradižnikov koncentrat. na rahlem ognju počasi kuhaš in večkrat premešaš.
Lignje očistiš, lovke narežeš na drobne koščke.Česen in peteršilj na drobno sesekljaš Česen na hitro prepražiš na oljčnem olju (toliko,da zadiši), dodaš narezane lovke lignjev in počasi pražiš dokler ne povre tekočina.Ko dobijo lepo roza barvo,dodaš 0.5 dcl belega vina in spet počasi pražiš,da vino izpari. Odstaviš in pustiš, da se ohladi.Dodaš jajce in ščepec peteršilja, nariban sir in na drobne koščke narezan pršut. Soliš po okusu. Z dobljeno maso napolniš vrečke lignjev do dveh tretjin in jih zapreš z zobotrebci. V ponvi segreješ oljčno olje in polnjene lignje popečeš,da dobijo lepo roza-rumeno barvo. Zaliješ s 0.5 dcl belega vina, da se naredi malo omakice. Popečene lignje daš v paradižnikovo omako, ki se je kuhala ves čas, ko pripravljaš polnjene lignje. Vse skupaj kuhaš na zmernem ognju še približno 20 minut. Ponudiš s svežo solato in primorskim belim kruhom-bigami. Seveda pa zraven spada tudi dobro polsladko belo vino.