Moja kuhinja:

Popečen vitki som z gobovo omako



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: morska jed

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 čajna žlica soli
  • 3 čajna žlica olja
  • 10 dag svežih šampinjonov
  • 3 čajna žlica česna (svež ali v prahu)
  • 0.5 dcl sladke smetane
  • 1 kos file vitkega soma
  • 1 čajna žlica gustina za omake

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 8369

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1024

Navodila za pripravo

File vitkega soma posolimo in damo na ponev na katero smo dali malo olja, ter spečemo. Vmes parkrat obrnemo. Ko zadnjič obračamo dodamo česen.
Šampinjone narežemo, prepražimo na žlički olja, dodamo sladko smetano in gustin, žličko česna in žličko soli.
Pečenega soma damo na krožnik, ter preko njega prelijemo omako, dekoriramo s sladko papriko.
Če imamo velik file je dovolj velik, da 2 uživata v njem, če pa je file majhen ali sta sestradana pa naj ima vsak svojega. Zelo je primeren za valentinovo večerjo, lahko kot glavna jed.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev