Popečen vitki som z gobovo omako
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: klavdija hiti
Vrsta jedi: morska jed
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 čajna žlica soli
- 3 čajna žlica olja
- 10 dag svežih šampinjonov
- 3 čajna žlica česna (svež ali v prahu)
- 0.5 dcl sladke smetane
- 1 kos file vitkega soma
- 1 čajna žlica gustina za omake
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 8369 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1024 |
Navodila za pripravo
File vitkega soma posolimo in damo na ponev na katero smo dali malo olja, ter spečemo. Vmes parkrat obrnemo. Ko zadnjič obračamo dodamo česen.
Šampinjone narežemo, prepražimo na žlički olja, dodamo sladko smetano in gustin, žličko česna in žličko soli.
Pečenega soma damo na krožnik, ter preko njega prelijemo omako, dekoriramo s sladko papriko.
Če imamo velik file je dovolj velik, da 2 uživata v njem, če pa je file majhen ali sta sestradana pa naj ima vsak svojega. Zelo je primeren za valentinovo večerjo, lahko kot glavna jed.