Moja kuhinja:

Rižota z jadranskimi lignji


Rižota z jadranskimi lignji
Rižota z jadranskimi lignji
Rižota z jadranskimi lignji
Rižota z jadranskimi lignji

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: morska jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • sol in poper
  • 3 stroki česna
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 400 g jadranskih lignjev
  • 400 g riža drobnozrnatega
  • 1 čebla
  • 2 dcl belega vina
  • 5 žlic oljčnega olja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2324

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 497

Navodila za pripravo

Lignje očistimo, operemo in narežemo na kolobarčke. V ponvi na oljčnem olju prepražimo čebulo, dodamo lignje in česen. Pražimo 20 minut. Solimo in popramo, ter prilijemo vino, kuhamo do mehkega. V drugi kozici segrejemo olje in dodamo riž, paradižnikovo mezgo, sol in poper. Prepražimo da postekleni in zalijemo z vodo. Riž kuhamo odkritega in prilivamo vročo vodo ali juho, dokler se ne zmehča. Na kuhan riž stresemo lihnje in premešamo, takoj ponudimo z naribanim parmezanom.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev