Moja kuhinja:

Rižota z ohrovtom in repki kozic


Rižota z ohrovtom in repki kozic
Rižota z ohrovtom in repki kozic
Rižota z ohrovtom in repki kozic
Rižota z ohrovtom in repki kozic

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: morska jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • - koper
  • - limonin sok
  • 1/2 dcl belega vina
  • 300 g repkov kozic
  • - bel poper
  • 1/2 ohrovtove glave
  • 1 manjša čebula
  • 1 skodelica riža

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1696

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 508

Navodila za pripravo

Ohrovtu odstranimo steblo ter ga narežemo na tanke rezance. Čebulo na drobno sesekljamo ter popražimo na maslu. Dodamo ohrovt, solimo, malo popramo ter zalijemo z malo vode. Dodamo še kozice ter kuhamo. Ko voda že skoraj izpari zalijemo z vinom. Malo še pokuhamo potem pa dodamo riž ter zalijemo z zadostno količino vode. Ko se riž skuha, pokapamo malo z limonin sokom, dodamo koper ter malo kisle smetane. Dobro premešamo, po želji dodamo še malo masla.razdelimo na krožnike ter na vrh rižote damo še žlico kisle smetane.
Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev