Moja kuhinja:

SHRIMP SAGANAKI



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: morska jed

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 kos rdeča čebula
  • 2 kos bela čebula
  • 10 kos ŠKAMPOVI REPKI
  • 10 kos CELI ŠKAMPI
  • 10 kos KOZICE REPKI
  • 10 kos CELE KOZICE
  • 250 g zmrznjenih repkov kozic
  • 3 kos različne barve paprike
  • 5 kos sveži olupljeni pelati
  • 1 kos konzervirani pasirani pelati
  • 1 skodelica grške olive
  • 1 skodelica origano
  • 1-2 kos feta sir
  • 1 ščepec kajenski poper

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4066

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 941

Navodila za pripravo

Shrimp saganaki je grška jed in jo strežejo v večini kot predjed. Jaz jo pripravim kot glavno jed "poslovenjeno" ( kot paprikaš, golaž) in postrežem s sveže pečenimi bagetki z česnom in zelišči.
Potrebujemo rakce-škampe ali kozice, lahko pa dodaste tudi različne morske sadeže, hobotnico, lignje,...lahko tudi kar zamrznjene, ki jih malo prej marinirate. V eni posodi pražimo in dušimo sesekljano čebulo in česen, kamor dodamo rake in sadeže ter jih popražimo na hitro (lahko dodamo še malo olivnega olja in nato prilijemo belo vino (ne presladko). Nato odstavimo.
V drugi posodi prepražimo malo čebula s papriko in paradižniki (ali kupimo paradižnik v konzervi) ter dodamo še pasiran paradižnik, da je omaka gosta z manjšimi kosi zelenjave (lahko dodamo tudi bučke, melancane, korenček,..).
Potem vse skupaj zmešamo in dodamo origano, baziliko, sol, kajenski poper in kuhamo "dobro" uro na najmanjšem ognju. Če je pregosto zalivamo z vinom. Če je preredko ne pokrivamo z pokrovko, da odvečna tekočina izpari. Ko je že skoraj kuhano (dovolj gosta omaka lepa barva, okus in vonj) dodamo feta sir, ki ga razporedimo po posodi. Počasi kuhamo še 10 min, da se feta vpije v saganaki-premešamo in postrežemo tako, da dodamo še malo fete in oliv za okras.
Pa dober tek!
p.s. vsi ki so to jed že jedli, so jo uvrstili med najboljše jedi na Svetu;)





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev