Školjke na buzaro
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: morska jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- sol ščepec
- malo rožmarina
- malo olivnega olja
- 1 kg školjk ( dagnje )
- 1 čebulo
- 2 stroka česnja
- 1 celo paradižnikovo mezgo
- 2,5 dl belega ali rdečega vina
- 1 vejica svežega peteršilja
- 1 limona ( sok )
- malo VEGETE
- malo vode za zalivanje
- 2 lovorjeva lista
- 2 žlički drobtin
- malo majerona in bazilike
- 1 košček svežega sira ali 2 žlički parmenzana
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2774 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 832 |
Navodila za pripravo
Dagnje najprej očistimo. Čebulo narežemo na drobne koščke, dodamo olivno olje, česen in lovorjev list. Narahlo pražimo 10 minut, nato dodamo dagnje, jih pokapamo z limoninim sokom, solimo in dodamo ščep vegete in dušimo.
Zalijemo jih z vinom in z vodo, v katero smo dodali mezgo in vse ostale začimbe in na zmernjem ognju kuhamo še 30 minut. Školjke zgostimo z drobtinami.
Pred serviranjenjem školjkam dodamo parmenzan ali sveži sir.