Moja kuhinja:

Školjke na buzaro



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: morska jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • sol ščepec
  • malo rožmarina
  • malo olivnega olja
  • 1 kg školjk ( dagnje )
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česnja
  • 1 celo paradižnikovo mezgo
  • 2,5 dl belega ali rdečega vina
  • 1 vejica svežega peteršilja
  • 1 limona ( sok )
  • malo VEGETE
  • malo vode za zalivanje
  • 2 lovorjeva lista
  • 2 žlički drobtin
  • malo majerona in bazilike
  • 1 košček svežega sira ali 2 žlički parmenzana

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2774

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 832

Navodila za pripravo

Dagnje najprej očistimo. Čebulo narežemo na drobne koščke, dodamo olivno olje, česen in lovorjev list. Narahlo pražimo 10 minut, nato dodamo dagnje, jih pokapamo z limoninim sokom, solimo in dodamo ščep vegete in dušimo.
Zalijemo jih z vinom in z vodo, v katero smo dodali mezgo in vse ostale začimbe in na zmernjem ognju kuhamo še 30 minut. Školjke zgostimo z drobtinami.
Pred serviranjenjem školjkam dodamo parmenzan ali sveži sir.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev