Školjke na buzaro
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Damjan Polak
Vrsta jedi: morska jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kg školjke
- 1 ščepec timijan
- 30 ml konjak
- 1 ščepec poper
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3485 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 836 |
Navodila za pripravo
Na olivnem olju popražimo nasekljan česen, da porumeni. Dodamo paradižnik in papriko ter kuhamo cca. 15 min. Dodamo rdeče vino in čez 5 min. še konjak. Ko se omaka nekoliko zgosti dodamo še začimbe in školjke (nekatere vrste školjk je potrebno pred tem skuhati, da se odprejo(dagnje)). Na koncu še enkrat dodamo nekaj nasekljanega česna za vonj in olivnega olja. ko serviramo na krožnik posujemo še s nasekljanim peteršiljem.
DOBER TEK