Školjke z lovkami lignjev in špageti
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: morska jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- malo olivnega olja
- malo naribanega sira
- 1 čebulo
- 2 lovorjeva lista
- malo soli
- malo muškatnega oreščka
- 1/2 limone
- 1 šop svežega petršilja
- 4 stroke sesekljanega česna
- 150 g špagetov
- 150 g školjk
- 150 g lovk lignjev
- malo mlete rdeče paprike
- malo posušene paprike
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 4 dl belega vina za zalivanje
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2300 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 818 |
Navodila za pripravo
Najprej nasekljamo čebulo, česen, svež peteršilj in skupaj prepražimo na olivnem olju. Potem dodamo malo soli, lovorjev list, sok polovice limone, rdečo posušeno papriko in pražimo počasi, na zmerni temperaturi vsaj 20 minut.
Nato dodamo lignjeve lovke, dobro premešamo, zalijemo z 1 dl belega vina in dušimo še 15 minut. Začinimo z muškatnim oreščkom in mleto papriko.
Potem dodamo školjke, ki jih pred tem dobro očistimo. Školjke zalivamo z vinom in jim dodamo paradižnikovo mezgo, ki jo zmešamo z malo vode. Kuhamo še 30 minut.
Malo pred koncem kuhanja školjk, v posebni ponvi v vrelem kropu skuhamo špagete. Kuhane špagete prelijemo z mrzlo vodo, jih precedimo in dodamo v ponev v kateri smo jih kuhali. Prelijemo še malo olivnega olja, premešamo in jih serviramo na krožnik skupaj s školjkami in omako. Po školjkah potresemo malo naribanega sira in takoj ponudimo.
Školjk nikoli ne pregrevamo.
Pa dober tek!