Moja kuhinja:

Školjke z lovkami lignjev in špageti



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: morska jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • malo olivnega olja
  • malo naribanega sira
  • 1 čebulo
  • 2 lovorjeva lista
  • malo soli
  • malo muškatnega oreščka
  • 1/2 limone
  • 1 šop svežega petršilja
  • 4 stroke sesekljanega česna
  • 150 g špagetov
  • 150 g školjk
  • 150 g lovk lignjev
  • malo mlete rdeče paprike
  • malo posušene paprike
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 4 dl belega vina za zalivanje

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2300

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 818

Navodila za pripravo

Najprej nasekljamo čebulo, česen, svež peteršilj in skupaj prepražimo na olivnem olju. Potem dodamo malo soli, lovorjev list, sok polovice limone, rdečo posušeno papriko in pražimo počasi, na zmerni temperaturi vsaj 20 minut.

Nato dodamo lignjeve lovke, dobro premešamo, zalijemo z 1 dl belega vina in dušimo še 15 minut. Začinimo z muškatnim oreščkom in mleto papriko.

Potem dodamo školjke, ki jih pred tem dobro očistimo. Školjke zalivamo z vinom in jim dodamo paradižnikovo mezgo, ki jo zmešamo z malo vode. Kuhamo še 30 minut.

Malo pred koncem kuhanja školjk, v posebni ponvi v vrelem kropu skuhamo špagete. Kuhane špagete prelijemo z mrzlo vodo, jih precedimo in dodamo v ponev v kateri smo jih kuhali. Prelijemo še malo olivnega olja, premešamo in jih serviramo na krožnik skupaj s školjkami in omako. Po školjkah potresemo malo naribanega sira in takoj ponudimo.

Školjk nikoli ne pregrevamo.

Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev