Solata z rakci in lovkami lignjev
brez glutena
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: morska jed
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: čisto lahek
Količina: 2
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- malo olja za pečenje
- 150 g rakcev ( kozic )
- 1 velik solatni list
- malo svežega nasekljanega peteršilja
- 4 manjše paradižnike
- 2 stroka nasekljanega česna
- sok 1/2 limone
- malo soli
- nekaj lovk lignjev
- nekaj rezin pršuta, ki ne vsebuje glutena
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3564 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 945 |
Navodila za pripravo
Na vročem olju na hitro opečemo rakce in lovke lignjev iz obeh strani. Oboje pečemo približno 5 minut.
Na desertni krožnik nadevamo velik in dobro opran solatni list.
Morske sadeže pokapljamo z limoninim sokom, prelijemo malo tržaške omake; ( nasekljan česen, peteršilj in malo olivnega olja ); Paradižnik operemo in ga narežemo. Solato solimo, premešamo in nadevamo na velik solatni list in jo lepo nadevamo, nazadnje dodamo nekaj rezin domačega pršuta.
Chefov nasvet:
Naj vam tekne, zraven pa si lahko privoščite deci kvalitetnega vina!