Moja kuhinja:

Solata z rakci in lovkami lignjev

brez glutena



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: morska jed

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 2

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • malo olja za pečenje
  • 150 g rakcev ( kozic )
  • 1 velik solatni list
  • malo svežega nasekljanega peteršilja
  • 4 manjše paradižnike
  • 2 stroka nasekljanega česna
  • sok 1/2 limone
  • malo soli
  • nekaj lovk lignjev
  • nekaj rezin pršuta, ki ne vsebuje glutena

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3564

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 945

Navodila za pripravo

Na vročem olju na hitro opečemo rakce in lovke lignjev iz obeh strani. Oboje pečemo približno 5 minut.
Na desertni krožnik nadevamo velik in dobro opran solatni list.
Morske sadeže pokapljamo z limoninim sokom, prelijemo malo tržaške omake; ( nasekljan česen, peteršilj in malo olivnega olja ); Paradižnik operemo in ga narežemo. Solato solimo, premešamo in nadevamo na velik solatni list in jo lepo nadevamo, nazadnje dodamo nekaj rezin domačega pršuta.

Chefov nasvet:

Naj vam tekne, zraven pa si lahko privoščite deci kvalitetnega vina!

limona , paradižnik , lignji , pršut , rakci , kozice




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev