Moja kuhinja:

Tuna na pikantni paradižnikovi salsi



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: morska jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 ščepec bazilika
  • 1 kos čebula
  • 3 jedilna žlica olivnega olja
  • 2 ščepec soli
  • 1 ščepec popra
  • 30 dag file tune
  • 5 dag svežega rožmarina
  • 1 dcl suhega belega vina
  • 30 dag pelatov
  • 1 ščepec mlet čili
  • 3 kos raznobarvne paprike

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1622

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 522

Navodila za pripravo

Za 2 osebi.
Tunin file naj bo vsaj 2 cm debel. Razrežemo ga na polovico, posolimo, popramo in damo v plastično posodo. V posebni posodi zmešamo žlico olivnega olja, belo vino in zmečkan rožmarin. To prelijemo preko tune zmešamo in pustimo v marinadi 1 uro.
Pelate operemo in jih poparimo v vreli vodi za nekaj minut, tako da jih lahko olupimo. Narežemo jih na kockice. Na olivnem olju zdušimo nasekljano čebulo, ko postekleni dodamo paradižnik, mlet čili, sol in baziliko. dušimo toliko časa, da voda malo izpari.
Tuno vzamemo iz marinade in jo popečemo iz obeh strani, na vsaki strani po 5 min, tako da je v sredini še malo rožnata. Postrežemo jo na pojstlici iz paradižnikove salse.
Dekoriramo s papriko narezano na tanke trakove in z rožmarinovimi vejicami.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev