Tunin file s poprom in jajčko
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: morska jed
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: čisto lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Tunin file z jajčko:
- 1/2 večjega tuninega fileja ali 1 manjši file
- 1 jajčko
- malo olja
- malo mešanice poprov
- malo soli
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3000 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 524 |
Navodila za pripravo
Na ogretem olju zapečemo file, ki smo ga pred tem čimbolj naravno odtalili, če smo ga imeli zamrznjenega in ga dobro popoprali iz obeh strani.
File spečemo na srednji temperaturi, pečemo ga približno 3 minute na eni strani, potem ga zapečemo tudi na drugi strani.
Jaz zrezke ali fileje vedno pečem tako, da jih vmes obračam, ker imam rada dovolj pečene, nekateri, kot je moj mož, pa imajo radi manj pečene. Torej jih specite, po vašem najljubšem okusu.
Ko je file pečen, ga nadevamo na krožnik, v isti ponvi spečemo jajčko, jo posolimo in nadevamo na file.
Postrežemo takoj!
Chefov nasvet:
Pa dober tek!