Tunina prepognjenka
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Alen Anzelc
Vrsta jedi: morska jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 6 kos kapre
- 2 jedilna žlica olje
- 1 kos čebula
- 1 čajna žlica sol
- 1 jedilna žlica sladkor
- 1 kos paradižnik
- - paradižnikova omaka
- 250 ml voda
- 450 g moka
- 15 dag mozarele
- - origano
- 1 kos kocka kvasa
- 2 kos tunine
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2639 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 852 |
Navodila za pripravo
Najprej naredimo kvasec tako da v 1.5 dcl tople vode nadobimo kvas, dodamo sladkor in pustimo vzhajati 10 minut. V posodi zmešamo moko, preostalo vodo, sol, olje in kvasec. Zamesimo gladko testo, ki ga vzhajamo 1 uro. Testo razvaljamo in premažemo s paradižnikovo omako ter potresemo z origanom. Čebulo narežemo na kolobarje, paradižnik na majhne koščke. Tunini odlijemo olje in jo potresemo po pici, dodamo čebulo in paradižnik ter natrgano mozarelo. Dodamo še sesekljane kapre in malo origana ter pico prepognemo in zavihamo robove. Še malo potresemo s sirom in pečemo 25 minut na 220 stopinjah.