Moja kuhinja:

Domač jabolčni sok



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: pijača

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Sestavine

  • 2 kg jabolk

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 33355

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 546

Navodila za pripravo

Iz 2kg jabolk se dobi približno 1l soka. Recept sem dobila od sovaščana.

Jabolka zmeljemo in iz zmletih jabolk stisnemo sok. Pustimo, da se gošča usede, nato precedimo skozi gazo(naslednji dan). Pasteriziramo tako, da segrevamo do 85 stopinj celzija (preverimo s termometrom), ter vroče stekleničimo. Ohlajene steklenice označimo, ter shranimo v kleti. V hladnem in temnem prostoru je lahko tudi par let.

jabolko , jabolčni sok




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev