Moja kuhinja:

Karamelno mleko



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: pijača

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 dcl VODE
  • 10 dag sladkorja
  • 5 dcl mleka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5131

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 540

Navodila za pripravo

Odmerimo sladkor in ga stresemo v posodo. Počasi segrevamo, da se začne taliti. Pomembno je, da ga ves čas segrevanja mešamo, da se kar se da enakomerno stali. Pri tem moramo paziti, da se nam ne zažge. Ko je večina sladkorja staljenega in lepe, nežno rjave barve, talino zalijemo z vodo. Pri tem začne talina delati mehurje, ki se kasneje stopijo v vodi. Ko so stopljeni oz. ko voda zavre posodo odstavimo in prelijemo z mlekom, nalijemo v skodelice in postrežemo. Če je kaj karamele ostalo na posodi jo lahko odstranimo na preprost način tako, da vanjo nalijemo vodo in karamela se bo čez čas stopila sama.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev