Moja kuhinja:

Kostanjev liker



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: pijača

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 10

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Sestavine

  • 5 dcl žganja
  • 125 g kostanjev (maroni)
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 200 ml vode

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4712

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 502

Navodila za pripravo

OPOZORILO! PRIMERNO SAMO ZA POLNOLETNE, KER VSEBUJE ALKOHOL. PIJTE V MAJHNIH KOLIČINAH!

Kostanjem odstranimo zunanji trd, rjav ovoj in ga damo v dovolj veliko steklenico. Zalijemo z žganjem, pokrijemo. Steklenico postavimo v temen in hladen prostor vsaj za mesec dni (jaz imela več kot leto), da se žganje navda kostanjevega okusa. Po preteku tega časa vsebino v steklenici precedimo in dodamo sladkorni sirup.

Sladkorni sirup naredimo tako, da damo v posodo vodo, dodamo sladkor v prahu ali navaden sladkor in zavremo. Ne mešamo nič. Ko se ves sladkor stopi sirup ohladimo.
Pripravljenih imejmo več posod za mešanje. V prvi je aromatizirano žganje, v drugi pa sladkorni sirup, v tretji pa vse zmešamo po okusu (želimo bolj ali manj sladko, več ali manj alkohola,...).

V tretjo posodo zlijemo polovico aromatiziranega žganja in približno polovico sladkornega sirupa. Premešamo in poizkusimo. Počasi dodajamo žganje in sirup, da pridemo do želenega okusa in kako močno čutimo žganje v likerju.

Če je, ko porabimo ves sladkorni sirup preveč močno, vendar dovolj sladko, zavremo samo vodo in razredčimo z njo. Lahko se zgodi, da je preden porabiš ves sladkorni sirup dovolj sladko, vendar je še preveč močno, tudi v tem primeru dodaš vodo.

Liker damo v steklenice. Če damo v majhne stekleničke so lahko lepo darilo.

kostanj , liker




PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev